Ko smo, šta radimo

Skromni po prirodi ne umemo da pričamo o sebi i da se mnogo hvalimo.

Zato to radije prepuštamo drugima.

Kao recimo Aleksandri Kurteš, novinarki Politike čiji je članak o nama nedavno izašao u Politici. Ovde izlažemo samo deo:

“Usisivač, ibrik, ventilaciona cev, grejalica i drugi predmeti  kojima je istekao vek trajanja nastavljaju život u novoj ulozi. Uz malo mašte i dosta napornog rada koji ulažu Vladimir Obućina, pejzažni arhitekta, i Natasa Pavlovic Tucic, industrijski dizajner, pomenuti dotrajali uredjaji postaju sobne ukrasne lampe. Aleksandra Kurtes

Posao da se od starog napravi novo nije lak. Radna avantura pocinje obilaskom buvljaka, otpada. Oni su pravo carstvo vrednih stvarčica gde se budzašta mogu kupiti antikviteti. Tu svoje izbavljivače od bacanja čekaju i čuvene Edisonove sijalice, a nadu “ne gube” ni elektromotori, disko kugle, kasičice i šoljice. često se potraga nastavlja i po kontejnerima.

“Svaki predmet dobro operemo i dezinfikujemo” – kroz smeh kaže Vladimir i dodaje da tek posle višečasovnog ribanja i šmirglanja počinje proizvodnja po nacrtu koji sami zamisle.

To je poseban izazov kojima ih vodi inspiracija. Ovaj umetnički dvojac stvara u radionici u Meljaku, nadomak Beograda. Njihov alat su klešta, turpije,brusilica, aparat za varenje, čekic, šarafi, turpija za nokte…

Natasa i Vladimir stvaraće predano za one koji jos veruju da u prostorima u kojima radimo i boravimo, lampama mogu preobraziti svakodnevnicu i uneti malo tako dragocene čarolije.”

onama o nama o nma Picture 023

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *